Kansallisgallerian yhteydessä toimiva valtion taideteostoimikunta järjestää kutsutaidekilpailun yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa. Kilpailussa haetaan teosehdotuksia Vantaan uuden pääpoliisiaseman edustalle viideltä kutsutulta taiteilijalta.

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan Vantaan Jokiniemeen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen käyttöön. Taidekilpailun tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksista, jotka toteutetaan uudisrakennuksen pihamaalle. Kilpailualueena on pääsisäänkäynnin edusta sekä rakennuksen ja Jokiniemenkadun välinen alue. Kilpailun tavoitteena on, että teokset vahvistavat tämän kaupunkilaisten arjessa eniten näkyvillä olevan alueen painoarvoa.

Kilpailu on kutsukilpailu, johon valtion taideteostoimikunta on valinnut seuraavat taiteilijat: Hans-Christian Berg, Inka-Maaria Jurvanen, Sakari Kannosto, Laura Könönen ja Ann Sundholm. Kullekin edellä mainitulle taiteilijalle, joka määräaikaan mennessä jättää kilpailuehdot täyttävän ehdotuksen, suoritetaan osallistumispalkkiona 4 000 euroa. Toteutettavien teosten toteutuskustannuksiin on varattu enintään 150 000 euroa (alv 0 %).

Arvostelulautakuntana toimii valtion taideteostoimikunta. Kilpailun tulos julkistetaan torstaina 23.5.2024 valtion taideteostoimikunnan verkkosivuilla.

Valtion taideteostoimikunta hankkii teoksia Senaatti-kiinteistöjen ja Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttamiin kiinteistöihin. VTTK on opetus- ja kulttuuriministeriön asettama ja toimii Kansallisgallerian yhteydessä.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Lisätietoja:
puheenjohtaja Riitta Ojanperä, riitta.ojanpera@kansallisgalleria.fi, 02 94500238
vastaava tuottaja Eija Aarnio, eija.aarnio@kansallisgalleria.fi, 0400 271477