Hannamari Matikainen, Redhead, 2019, maalaus.
Kuva: Museokuva.

Anna palautetta

Miten talletusprosessi mielestäsi sujui? Olemme kiitollisia palautteestasi ja kehitysehdotuksistasi.

Valtion omistama talletuskokoelma on yksi Suomen laajimmista ja monipuolisimmista nykytaiteen kokoelmista. Sen kartuttaminen aloitettiin vuonna 1956. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluu yli 14 500 teosta taiteen eri alueilta noin 2 000 taiteilijalta.

Talletuskokoelman teoksia on sijoitettuna yli 600 valtionhallinnon virastoon tai laitokseen sekä kotimaassa että ulkomailla.

Julkisiin tiloihin talletettuina teokset ovat nähtävillä myös sellaiselle yleisölle, joka ei välttämättä muuten ole taiteen kanssa tekemisissä. Yksilöllisesti valituilla teoskokonaisuuksilla pyritään luomaan keskustelua herättäviä, virkistäviä työympäristöjä. Teoksia sijoitetaan pääsääntöisesti yleisiin tiloihin. Joissakin erityistapauksissa voidaan hankkia myös uusia teoksia sijoituskohdetta varten, jotta ripustuksesta saadaan mahdollisimman onnistunut.

Kuka teoskokonaisuuksia voi saada ja mitä se maksaa?

Taideteoksia voidaan sijoittaa valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Valtion taideteostoimikunta tarjoaa taideteokset ja teoskokonaisuudet. Jotta virastot ja laitokset olisivat maantieteellisesti tasaveroisessa asemassa Suomessa, teosten kuljettamisesta ei oteta maksua. Virastot ja laitokset vastaavat kuraattorin matkakuluista paikan päälle ja teosten ripustamisesta johtuvista kustannuksista.

Haluatko taidetta?

Työskenteletkö valtion kiinteistössä tai valtion käytössä olevassa rakennuksessa ja haluat työpaikallesi sijoitettavaksi taidetta talletuskokoelmastamme?

Täytä hakemuslomake!

Jukka Lehtinen, Farewell, 2009, valokuva.

Hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa 

Viimeinen hakuaika Päätös
toinen viikko helmikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko huhtikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko elokuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko lokakuuta kuun viimeinen päivä