Jyrki Siukonen: Viisas hiiri
Kansallisarkisto, Helsinki, 2000
Kuva: Museokuva

Anna palautetta

Miten talletusprosessi mielestäsi sujui? Olemme kiitollisia palautteestasi ja kehitysehdotuksistasi.

Kansallisgallerian, valtion taideteostoimikunnan kokoelman talletustoiminnassa aikataulumuutoksia 15.6.-31.12.2024 välisenä aikana 

Kansallisgallerian mittavan kokoelmatilamuuton johdosta joudumme valitettavasti aikatauluttamaan talletustoimintaamme 15.6.-31.12.2024 välisenä aikana uudelleen. Talletusten käsittelyssä tulee olemaan viiveitä tänä aikana.  

Vuodelle 2024 kohdistuvat teostalletuspyynnöt tulee lähettää viimeistään 15.4.2024 mennessä. Tieto päätöksestä lähetetään talletuksen pyytäjälle 1.5.2024 mennessä. 

Alkuvuodelle 2025 kohdistuvat teostalletuspyynnöt tulee lähettää viimeistään 15.10.2024 mennessä, joka on syyskauden 2024 ainoa talletushakuaika. Tieto päätöksestä lähetetään talletuksen pyytäjälle 1.11.2024 mennessä. 

 ——

Valtion omistama talletuskokoelma on yksi Suomen laajimmista ja monipuolisimmista nykytaiteen kokoelmista. Sen kartuttaminen aloitettiin vuonna 1956. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluu yli 14 500 teosta taiteen eri alueilta noin 2 000 taiteilijalta.

Talletuskokoelman teoksia on sijoitettuna yli 600 valtionhallinnon virastoon tai laitokseen sekä kotimaassa että ulkomailla.

Julkisiin tiloihin talletettuina teokset ovat nähtävillä myös sellaiselle yleisölle, joka ei välttämättä muuten ole taiteen kanssa tekemisissä. Yksilöllisesti valituilla teoskokonaisuuksilla pyritään luomaan keskustelua herättäviä, virkistäviä työympäristöjä. Teoksia sijoitetaan pääsääntöisesti yleisiin tiloihin. Joissakin erityistapauksissa voidaan hankkia myös uusia teoksia sijoituskohdetta varten, jotta ripustuksesta saadaan mahdollisimman onnistunut.

Kuka teoskokonaisuuksia voi saada ja mitä se maksaa?

Taideteoksia voidaan sijoittaa valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Valtion taideteostoimikunta tarjoaa taideteokset ja teoskokonaisuudet. Jotta virastot ja laitokset olisivat maantieteellisesti tasaveroisessa asemassa Suomessa, teosten kuljettamisesta ei oteta maksua. Virastot ja laitokset vastaavat kuraattorin matkakuluista paikan päälle ja teosten ripustamisesta johtuvista kustannuksista.

Haluatko taidetta?

Työskenteletkö valtion kiinteistössä tai valtion käytössä olevassa rakennuksessa ja haluat työpaikallesi sijoitettavaksi taidetta talletuskokoelmastamme?

Täytä hakemuslomake!

Markus Copper: Big Bang Echo
Turun yliopisto, fysiikan laitoksen aukio, 2000
Kuva: Mikko Auerniitty

Hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa 

Viimeinen hakuaika Päätös
toinen viikko helmikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko huhtikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko elokuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko lokakuuta kuun viimeinen päivä