Riikka Puronen, Sushi Stop!, 2017, teräs, pronssi, Valtion taideteostoimikunnan kokoelma, Kansallisgalleria

Kansallisgallerian / Valtion taideteostoimikunnan talletuskokoelmaan kuuluu noin 14 000 teosta taiteen eri alueilta noin 1 900 taiteilijalta. Valtion omistama talletuskokoelma on yksi Suomen laajimmista ja monipuolisimmista nykytaiteen kokoelmista, jonka kartuttaminen aloitettiin vuonna 1956.

Talletuskokoelman teoksia on sijoitettuna valtionhallinnon virastojen ja organisaatioiden tiloihin, yhteensä jo yli 600 kohteeseen sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kaikki teoskokonaisuudet kuratoidaan tilojen ja toimintojen mukaisesti, yksilöllisesti räätälöiden. Teoksia sijoitetaan pääsääntöisesti yleisiin tiloihin. Joissakin erityistapauksissa voidaan hankkia myös uusia teoksia sijoituskohdetta varten, jotta ripustuksesta saadaan mahdollisimman onnistunut.

Kuka teoskokonaisuuksia voi saada ja mitä se maksaa?

Taideteoksia voidaan sijoittaa valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kansallisgalleria / Valtion taideteostoimikunta tarjoaa taideteokset ja teoskokonaisuuksien kuratoinnin. Jotta virastot ja laitokset olisivat maantieteellisesti samassa asemassa Suomessa, ei maksua oteta teosten kuljettamisesta. Virastot ja laitokset vastaavat kuratointikäynneistä paikan päälle ja teosten ripustamisesta/asentamisesta johtuvista kustannuksista.

Haluatko taidetta?

Työskenteletkö valtion kiinteistössä tai valtion käytössä olevassa rakennuksessa ja haluat työpaikallesi sijoitettavaksi taidetta valtion taideteostoimikunnan talletuskokoelmasta?

Hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa 

Viimeinen hakuaika Päätös
toinen viikko helmikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko huhtikuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko elokuuta kuun viimeinen päivä
toinen viikko lokakuuta kuun viimeinen päivä