Ari Pelkonen voitti Senaatti-kiinteistöjen toimistotalon seinämaalauskilpailun

Valtion taideteostoimikunta julisti kesäkuussa 2016 kuudelle taiteilijalle kutsukilpailun seinämaalauksen hankkimiseksi Senaatti-kiinteistöjen toimistotalon valokuilun sisäseinälle. Rakennus sijaitsee osoitteessa Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki.

Kilpailuun kutsuttiin taiteilijat Alvar Gullichsen, Jukka Hakanen, Tommi Musturi, Ari Pelkonen, Mari Rantanen ja Anne Tompuri.

Valokuilun mittasuhteet ja teoksen käytännön toteutus tekivät suunnittelutehtävästä poikkeuksellisen vaativan. ”Kilpailun yleistaso on korkea. Ehdotukset ovat huolella toteutettuja ja tulkinnat seinämaalauksesta toteutuvat niissä kiinnostavan monipuolisesti”, totesi arvostelulautakunta.

Kilpailuun jätettiin yhteensä 16 ehdotusta, joista arvostelulautakunta asetti 1. sijalle taiteilija Ari Pelkosen ehdotuksen Loop. Teoksesta kirjattiin seuraava arvio: ”Veistosmainen, dynamiikaltaan vaikuttava teos, jossa on hieno tilallisuuden tunne. Pieni asia on suurennettu moninkertaiseksi. Vahvat siveltimen vedot ja energinen liike luovat mielleyhtymiä abstraktiin ekspressionismiin ja pop-taiteeseen. Teoksen voi arvioida kestävän hyvin aikaa.”

Taiteilija Ari Pelkonen (s.1978) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänet on palkittu mm. Vuoden nuori taiteilija 2012 -palkinnolla. Taiteilijan teoksia on useissa kotimaisissa taidekokoelmissa. Lisätietoja: aripelkonen.com

Lisätietoja

Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtaja Jari Auer, jari.auer@senaatti.fi, 040 865 5047

Katso alta video teoksen valmistumisesta.