Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimittänyt valtion taideteostoimikunnan. Valtion taideteostoimikunnan uusi kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2017 alusta. Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtajana jatkaa arkkitehti Jari Auer.

Jäseniksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt vastaava konservaattori Siukku Nurmisen, erityisasiantuntija Henri Terhon, professori Annu Vertasen, kuvataiteilija Tuomo Rainion, kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Riikka Latva-Sompin, taidemaalari Paavo Paunun sekä kuvanveistäjä Nora Tapperin.

Vuonna 1956 perustetun Valtion taideteostoimikunnan pääasiallisena tehtävänä on hankkia ja sijoittaa taideteoksia valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin.

Kansallisgalleriaa koskevan valtioneuvoston asetuksen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa valtion taideteostoimikunnassa tulee olla edustettuna visuaalisten taiteiden monipuolinen asiantuntemus sekä Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt.

Taideteostoimikunnan hankinnat muodostavat valtion taidekokoelman, jossa on noin 14 000 teosta. Hankintoja ja kokoelman hoitoa varten myönnetään vuosittain veikkausvoittovaroista määräraha, joka on ensi vuodelle 1 044 000 euroa.