Elissa Eriksson: Kotivalot
Mikkelin tori ja kaupunkitila
20.–24.2.2017

Taiteilija Elissa Eriksson toteuttaa yhteisöllisen taidetapahtuman Kotivalot Mikkelissä. Kotivalojen päätapahtuma on jäälyhtypaja, joka pyörii Mikkelin torilla 20.–24.2.2017 klo 10–19.

Jäälyhtypajassa tehdään yhdessä lyhtyjä. Hämärän saapuessa lyhtyjen mehiläisvahakynttilät sytytetään ja lyhdyt muuttuvat suureksi valoinstallaatioksi. Eriksson kutsuu mikkeliläiset tekemään lyhtyjä myös omille pihoilleen ja kaupunkitilaan. Lähde mukaan ja postaa kuva jäälyhdyistä sosiaaliseen mediaan hashtagilla #kotivalot!

Voisiko kaupungin nähdä yhteisenä kotipihana? Milloin joku paikka tuntuu kodilta ja miten jostain paikasta voi tehdä itselleen kotoisan? Jos julkiseen tilaan suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin omaan kotipihaan, lisääntyisikö turvallisuudentunne ja alttius osallistua oman ympäristön huolenpitoon?

Eriksson haluaa Kotivaloilla kyseenalaistaa vakiintuneet käsitykset julkisen ja yksityisen tilan erosta, ja rohkaista kokeilemaan, miten pienilläkin elementeillä – vaikka jäällä ja kynttilöillä – voi muuttaa yhteisen tilan tunnelmaa.

Elissa Eriksson (s. 1982) on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee muun muassa julkisen tilan ja osallistavan taiteen parissa. Eriksson muistetaan myös Haluan nähdä muutakin -pysäkkimainostempauksestaan Helsingin keskustassa (2011) sekä Creative Shopping (2014) ja Money Talks (2017) -yksityisnäyttelyistään Galleria Huuto Uudenmaankadulla Helsingissä.

Kotivalot on osa valtion taideteostoimikunnan 60-vuotisjuhlanäyttelysarjaa State of the Art. Valtion taideteostoimikunnan nykytaidekokoelmaa esittelevä näyttely Menneen ja tulevan välissä on esillä Mikkelin taidemuseossa ja Päämajamuseossa 24.2.–21.5.2017. Lue lisää näyttelystä täältä.

Lisätietoja
Elissa Eriksson, taiteilija, info@elissaeriksson.fi,  puh. 040 516 9943
Eija Aarnio, valtion taideteostoimikunnan vastaava tuottaja, eija.aarnio@kansallisgalleria.fi, puh. 0400 271 477