Valtion taideteostoimikunta järjestää kutsutaidekilpailun yhteistyössä valtioneuvoston kanslian ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksesta, joka toteutetaan peruskorjattuun Valtion vierastaloon, Kalastajatorpantie 3, 00330 Helsinkiin. Peruskorjattu rakennus tulee olemaan näyttelyikkuna Suomen taiteelle, muotoilulle ja suunnittelulle. Kilpailualueena on pääaula ja siitä 2:seen kerrokseen johtava portaikko. Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten taiteelliseen laatuun sekä toteutus- ja kehityskelpoisuuteen.

Kilpailu on kutsukilpailu, johon valtion taideteostoimikunta on valinnut seuraavat kilpailijat: Ilmari Gryta, Emma Helle, Inka Nieminen ja Antti Tanttu. Kullekin edellä mainitulle neljälle taiteilijalle, joka määräaikaan mennessä jättää kilpailuehdot täyttävän ehdotuksen, suoritetaan osallistumispalkkiona 4 000 euroa. Toteutettavan teoksen toteutuskustannuksiin on varattu enintään 80 000 euroa (alv 0%).

Valtion vierastalo on Helsingissä Munkkiniemessä Kalastajatorpantie 3:ssa sijaitseva Suomen valtion omistama Valtioneuvoston edustustila. Arkkitehti Einari Teräsvirran suunnittelema talo valmistui vuonna 1984. Sisustussuunnittelusta vastasi Antti Nurmesniemi työryhmineen. Kohde edustaa arkkitehdilleen tyypillistä funktionaalisuutta ja selkeälinjaisuutta.

Kilpailun tulos julkistetaan perjantaina 30.9.2022 valtion taideteostoimikunnan verkkosivuilla.

 

Kuva: Eija Aarnio

Lisätietoja kilpailusta:

Kansallisgalleria / valtion taideteostoimikunta
vastaava tuottaja Eija Aarnio, p. 0400-271477, eija.aarnio@kansallisgalleria.fi