Senaatti-kiinteistöjen Lintulahden toimistotaloon on valmistunut kaksi tilausteosta.

Riikka Purosen veistos Sushi Stop! sijaitsee talon aulassa. Puronen on tuonut katutason tilaan kaupunkiympäristöstä tutun roskiksen ja eleettömän kaiteen, joiden päällä on pronssiin valettuja roskia ja roiskeita. Arkiset ja tunnistettavat elementit yhdistyvät läheistä tarkastelua vaativiin yksityiskohtiin.

Riikka Puronen (s. 1968) on kuvanveistäjä, joka käyttää teoksissaan materiaaleja styroxista messinkiin ja raudasta muoviin tai betonista alumiiniin. Puronen toimii myös kuvanveiston lehtorina Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Riikka Puronen: Sushi stop! 2017, teräs ja pronssi

Ari Pelkosen vuonna 2016 kutsukilpailulla toteutettavaksi valittu suuri seinäteos Loop on rakennuksen keskellä sijaitsevan valokuilun seinässä, jossa se on osa toimistoihin ja käytäviin avautuvaa näkymää.

“Ajatukseni oli tuoda tilaan voimakasta liikettä, aiheuttamatta kuitenkaan rauhatonta vaikutelmaa. Suurikokoiset, orgaaniset siveltimenvedot kieppuvat seinäpinnalla ja katsojan katse saa vapaasti vaeltaa”, Pelkonen sanoo.

Pelkonen on dokumentoinut teoksen valmistumista Instagram-tilillään.

Ari Pelkonen (s. 1978) on Helsingissä asuva kuvataiteilija ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidegrafiikan koulutusohjelman opettaja ja työmestari. Hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2012. Loop on Pelkosen ensimmäinen julkinen teos.

Teokset sijaitsevat osoitteessa Lintulahdenkuja 4, Helsinki. Talo on alun perin Stakesille vuonna 2002 valmistunut virastotalo, jonka on suunnitellut arkkitehdit Heikkinen ja Komonen. Nykyisin tiloissa toimii Senaatti-kiinteistöt.

 Ari Pelkonen: Loop 2017, muraali; maali betoniseinälle, korkeus 9,50 m ja leveys 5,60 m

 

Kuvat: Marika Kokkinen-Eurén