Lähetystön muurissa lentää päivisin lintuparvi, hämärän laskeutuessa alkavat Pohjolan revontulet loimottaa.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijoiden Titta Aaltosen ja Susanna Aution ehdotus Integraatio sekä Terhi Niemisen Revontulet on valittu voittajiksi valtion taideteostoimikunnan ja Kuvataideakatemian järjestämässä kilpailussa, jossa haettiin ideoita Suomen Meksikon suurlähetystön residenssin pihamuurien taideteoksiksi. Kilpailu oli avoinna kaikille Kuvataideakatemian opiskelijoille.

Ryhmä Kuvataideakatemian opiskelijoita toteuttaa teokset marras-joulukuun vaihteessa lähetystön neliömäiseen pihamuuriin Mexico Cityssä. Teosten on määrä valmistua ennen Suomen itsenäisyyden juhlapäivää 6.12.2017.

Aaltosen ja Aution Integraatio tuo lähetystön muuriin yläviistoon lentävän mustan lintuparven. Kaikkiaan 67 neliön kokoisen muraalin linnut maalataan sabluunoilla valkoiselle pinnalle. Teoksen pelkistetty muotokieli ja mustavalkoinen värimaailma ovat taiteilijoiden mukaan Suomesta tuotuja vaikutteita, jotka toteutetaan rikkaan paikallisen muraaliperinteen kontekstissa.

Terhi Niemisen Revontulet on valoteos, jossa Pohjolan revontulet valaistaan lähetystön muuriin.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen saapui 26 ehdotusta, joista Kuvataideakatemian, valtion taideteostoimikunnan ja suurlähetystön edustajista koostuva valintalautakunta valitsi kuusi jatkokehitettäväksi. Toiseen vaiheeseen valitut ehdotukset saavat kaikki 500 euron luonnospalkinnon ja ne ovat esillä Kuvataideakatemian Tasku-galleriassa Vallilassa 21.8.-1.9.2017.

Valintalautakunnan kuuluivat konservaattori Siukku Nurminen Valtion taideteostoimikunnasta, Hanna Gehör ja Arja Perälä Suomen Meksikon suurlähetystöstä, Kuvataideakatemian professorit Veli Granö, Tarja Pitkänen-Walter ja Annu Vertanen, opiskelija Kristoffer Ala-Ketola ja tuottaja Anni Anttonen.

Valtion taideteostoimikunnalla on parhaillaan käynnissä toinen opiskelijoille suunnattu taidekilpailu, jossa haetaan ehdotuksia ulkotaideteokseksi Suomen Irlannin-suurlähettilään residenssiin Dubliniin. Kilpailu järjestetään yhteistyössä ulkoministeriön ja Suomen Irlannin-suurlähetystön kanssa. www.valtiontaideteostoimikunta.fi/taidekilpailu/