Eija Aarnio on valittu Valtion taideteostoimikunnan vastaavaksi tuottajaksi 1.2.2017 alkaen. Hän työskentelee toimikunnan sihteerinä ja vastaa taideteoshankintojen ja -tilausten käytännön toteuttamiseen liittyvistä tehtävistä sekä taidekilpailujen järjestämisestä ja viestinnästä. Tehtävään kuuluu vastata kokoelmahallinnasta ja toimia Kansallisgallerian kokoelmahallintaosaston johtoryhmän jäsenenä.

”Valtion taideteostoimikunnan hankkimat taideteokset on talletettu keskelle ihmisten arkipäivän ympäristöä, erilaisiin valtion käytössä oleviin rakennuksiin. On paljon ihmisiä, jotka eivät käy lainkaan taidenäyttelyissä. Monille sellaisille ihmisille nämä teokset voivat olla ensimmäinen kosketus nykytaiteeseen. Siksi onkin tärkeää, että kartuttamisen keskeisenä periaatteena on mahdollisimman monipuolisen ja ajankohtaisen taiteen hankkiminen kuvataiteen ja taideteollisuuden eri alueilta”, sanoo Aarnio.

”Aloitin vuonna 1996 Kiasman kokoelma-amanuenssina, nyt tämä pitkä pesti päättyy, mutta nykytaiteen ja kokoelmien parissa työskentely tulee jatkumaan uusien, monipuolisten haasteiden parissa,” toteaa Aarnio.

 

Eija Aarnio

puh. 0400 271477

eija.aarnio@kansallisgalleria.fi